Sprzedam domenę PR=6
Nie, to nie ja sprzedaję taką domenę. Po pierwsze nie mam takiej wysoko pagerankowanej domeny, po drugie – nawet gdybym taką miał, to też bym nie sprzedał. Rzecz cała dzieje się na Allegro, gdzie jeden cwaniak “Kruszekolsztyn” próbuje wcisnąć jakiemuś ciemniakowi domenę covery.net, która na zielonym pasku Google PR pokazuje 6.
Fakt jest faktem – każdy chce mieć wysoko PR strony, bo można je sprzedać na Allegro, można sprzedawać na tym Allegro linki z takiej strony, a można też puszczać linki z takiej strony do własnego zaplecza, by się szybko i sprawnie indeksowało. To wszystko działa.
Powiedziałem na początku, że nie mam domeny z PR6. To prawda. Należy dodać w tym miejscu, że Kruszekolsztyn tez nie ma takiej domeny, bo covery.net nie ma absolutnie PR6. Nasz cwaniak zastosował sprytną sztuczkę i ukradł wskazanie PR Toolbara ze strony tmbnet.pl, o czym było się można z łatwością przekonać otwierając Google.com i wpisując w okienku cache:covery.net Albo skorzystać z narzędzia Gogle o wdzięcznej nazwie Info.
Szkoda, że aukcja ta zaraz pewnie zniknie z Allegro, bo jej opis też jest godny przeczytania. Dziwnie się to czyta, bo od błędów i literówek aż się roi. Jestem głęboko przeświadczony, że nasz Cwaniak aż spocił się z wrażenia, gdy płodził opisy:
Przedmiotem aukcji jest JEDYNA na Allegro.pl domena o PR6 !!!Poniżej screeny przedstawiająceten stan faktyczny :-) Z całą pewnością spzedaż linków zserwisu w tej domenie nie będzie mała oraz tania. Domena jest winternecie od ponad 2 lat. Pierwotnie służyła serwisowi, którydotyczył produkcji filmowych.
www.COVERY.net
Domena jest ważnajeszcze ROK !!!
Zwyciężca aukcji po jejwygraniu wpłaca całą kwotę na konto bankowe, a następnierobimy cesję lub wygrywający przejmuje konto w serwisie, w którymjest domena zarejestrowana.
Dalej jest jeszcze fajniej, bo ktoś znający się na rzeczy zwrócił uwagę sprzedawcy, że jest oszustem:
Zazdrość ludzi jest niespotykana…Właśnie otrzymałem jedną wiadomość od użytkownika Allegro.plktóry napisał, iż jestem “oszustem” i napisał doallegro.pl, żeby usunęli tą aukcję. Zpraszam wobec tegowszystkich odwiedzających aby SAMI sprawdzili PR w/w domeny.Wpiszcie w google.pl “sprawdź PR” i sami wejdźcie np.na strony www.dodaj.plczy też http://seoadder.info/pagerank.html czy jakąś inną aby sprawdzić jej PR. Atego pana – jeżeli aukcja nadal będzie trwać – podam do sąduo pomówienie… Tak, panie Adrianie K.
Czyżby powyższe serwisy okłamywały swoich użytkowników o wielkości PR?
Na aukcji są jeszcze dwa obrazki ilustrujące wysoki PR domeny wystawionej na sprzedaż. A jeden z nich – jest poprostu wspaniały! Jak bardzo głupim trzeba być, by wstawić taki obrazek na akcję, gdzie sprzedaje się oszukaną domenę? Sami zobaczcie – przecież tam jak wół jest napisane, że ten PR6 jest prawidłowy dla strony Tmbnet.pl
Cóż, nie mam domeny z PR6, a chciałbym! A jeszcze bardziej bym chciał domenę z PR7. Wtedy, jak cwaniak pod którego wrażeniem jestem niesłychanym, zrobił bym sobie 500 (pięćset) domen z PR5 i dodał je wszystkie do e-weblinka. I to jest pomysł na biznes, pacanie, a nie sprzedać fejkową domenę za 50 (pięćdziesiąt) zł na Allegro…
Przyznam – nie bardzo rozumiem? To jest pytanie do mnie, czy Ty jesteś zainteresowany?
Przypominam, że linki w komentarzach mają rel=”nofollow” i nie przynoszą korzyści.
[...] październiku 2007 pisałem o KruszkuOlsztyn, co domenę z PR6 sprzedawał. Wtedy rzecz działa się na Allegro, a dzisiaj widzę kolejnego mądralę – sprzedawać Fake PR6 [...]



Zainteresowany tą domeną – z linkiem do http://www.fostertravel.pl